Kopparnäs

Kopparnäs on mielestäni yksi hienoimmista Uudenmaan luontokohteista. Viralliselta nimeltään ”Kopparnäs-Störsvik” on yli 700 hehtaarin merenranta-alue Inkoon ja Siuntion rajalla. Sinne pääsee kätevästi 51 tietä ja parkkipaikkoja on mutkaisen tien päässä hyvin tarjolla. Tosin nyt pandemian aikaan on kuulemma viikonloppuisin ollut ruuhkia. Meidän vierailumme ovat kuitenkin sujuneet ilman parkkihuolia ja muita ulkoilijoitakin on ollut ”ihan siedettävästi”, eli mukaan on mahduttu aina.

Upeat kalliot ovat kauniit ja niillä merimaisemista ihailu eväitä syöden on mukavaa. Koirien kanssa hiukan jännitti, kalliot ovat myös käärmeiden suosiossa ja lämpimällä kelillä niitä loikoili kivillä nauttimassa myös lämmöstä. Ikäviltä haavereilta vältyttiin, mutta varovaisuus kannattaa koirien kanssa kallioilla seikkaillessa.

Muutama grillikatos tarjoaa mahdollisuuden myös eväiden lämmittämiseen. Jos haluaa varmanpäälle pelata, niin kannattaa varustautua eväillä, jotka voi syödä sellaisenaan. Grillipaikka saattaa nimittäin olla jo varattuna ja muitakin innokkaita jonossa makkaratikkujen kanssa.

Kopparnäs on mukava luontokohde jonka voi yhdistää esimerkiksi Inkoon päiväretkeen. Mukavaa täydennystä eväskoriin voi hakea kalasavustamosta, jonka pasteijat ovat muuten aivan ihania. Vahva suositus myös vierailla siellä – sekä palvelu että tuottet olleet aina hyviä!

Ja samalla retkellä voi vierailla myös Inkoossa, josta kirjoittelin aiemmin>>

Julkaissut Päiväretkeilijä2021

Innostun uusista paikoista ja raikkaista toteutuksista. Kannatan puhdasta ja ekologista toimintaa, jossa panostetaan niin eläinten kuin luonnon hyvinvointiin. Ihailen kauniisti somistettuja kahviloita ja puoteja sekä kannatan paikkoja, joissa saa ystävällistä palvelua.

Jätä kommentti

Design a site like this with WordPress.com
Aloitus